Activiteiten

Deze kerk is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Activiteiten in de andere kerken van de SOGK vindt u onder het kopje "Activiteiten Groninger kerken".

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) organiseert activiteiten voor al haar deelnemende kerken. Een overzicht van deze activiteiten wordt hieronder getoond.

Er zijn momenteel geen activiteiten.

Zaterdag 23 september t/m 7 januari 2018
500 jaar Reformatie in Groningen

500 jaar Reformatie in Groningen

In 1517 spijkerde Maarten Luther naar alle waarschijnlijkheid 95 stellingen op de deur van de slotkapel van Wittenberg (Duitsland). De kritiek van Maarten Luther op de Rooms-Katholieke kerk in 1517 vormde het begin van de Reformatie. Een tijd van godsdienststrijd, onlusten, oorlog en vervolging brak aan en resulteerde in verschillende protestantse kerken. In 1594 werd Groningen definitief calvinistisch. 500 jaar Reformatie in Groningen toont zilvergerei, Bijbels en portretten van beroemde predikanten uit de beginperiode van de kerken van de Reformatie.

Locatie Groninger Museum: Museumeiland 1 Groningen
Lees meer
Vrijdag 10 november t/m 28 januari 2018
Egbert Reitsma: KLEUR & VORM, bouwen met bezieling

Egbert Reitsma: KLEUR & VORM, bouwen met bezieling

Groningen in Amsterdam

Het museum over de Amsterdamse School 't Schip staat de komende maanden in het teken van het Noorden. Tot en met 28 januari 2018 is de expositie "Egbert Reitsma: KLEUR & VORM, bouwen met bezieling" van Berlagehuis Usquert te bezichtigen in Museum Het Schip. De tentoonstelling is een portret van de Groningse architect Reitsma die vele kerken in Amsterdamse School-stijl heeft ontworpen.

Locatie Museum 't Schip: Oostzaanstraat 45 Amsterdam
Lees meer
Zaterdag 11 november t/m 14 januari 2018
De tijd van toen

De tijd van toen

Expositie an Margriet Ketting

Margriet heeft zich in haar schilderijen laten inspireren door delfsblauwe tegels en het harde negentiende -eeuwse bestaan van landarbeiders en vissers. Daarnaast kan men genieten van delfsblauw voor in de kast. Wilt u even naar de tijd van toen: de expositie is te zien tot en met 14 januari 2018.

Locatie Kerk Rottum: Kloosterweg 13 Rottum
Tijd 10:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis
Inlichtingen info@christengemeenterottum.nl
Zondag 3 december t/m 21 januari 2018
Herbert en Herman van Hoogdalem

Herbert en Herman van Hoogdalem

Expositie

In de kerk van Klein Wetsinge is vanaf zondag 3 december een expositie met werk van de broers Herbert en Herman van Hoogdalem te bezichtigen. Fotograaf Herbert van Hoogdalem zegt over zijn fotografie: "Op veertienjarige leeftijd kwam ik in de ban van de fotografie. Tijdens mijn werkzame leven heeft de fotografie mij enorme voldoening en de nodige afleiding gegeven. Kunstschilder Herman van Hoogdalem volgde zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen, waar hij sinds 1989 werkt als docent. Van Hoogdalem houdt atelier in Sauwerd. De voornaamste thema's binnen zijn werk zijn interieurs, portretten en stranden waarbij het licht het eigenlijke thema vormt. NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Locatie Kerk Klein Wetsinge: Valgeweg 12 Klein Wetsinge
Tijd 10:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis
Lees meer

21

december
Credo Kiev Koor

Credo Kiev Koor

Kerstconcert

Donderdag 21 december geeft het Credo Kiev Koor een concert in de Der Aa-kerk. Het koor - dat verschillende internationale concoursen heeft gewonnen- staat onder leiding van Boghdan Plish. Loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis met in hun veelzijdige repertoire hedendaagse bewerkingen van moderne Oekraïense componisten, maar ook internationale componisten als Arvo Pärt, Aleksandar Schetinskiy en Valentin Silvestrov. Tijdens hun toernee langs Nederlandse theaters brengt het koor een programma van klassieke en moderne werken van hedendaagse componisten en bewerkingen van volksliederen.

Locatie Der Aa-kerk: Akerkhof 2 Groningen
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 25,00
Lees meer

21

december
Repete - kooroptreden

Repete - kooroptreden

Kooroptreden van Repet met het programma "Light'. Met Repete willen we iets toevoegen aan de vele bestaande gospelkoren door op een hoog artistiek niveau een gevarieerd repertoire te brengen. Daarbij willen we platgetreden paden zoveel mogelijk proberen te vermijden. Dus niet alleen (black) gospel, maar ook (indie-)rock en (new)folk om maar eens iets te noemen. Denk Sufjan Stevens, denk Gungor.

Locatie Kerk Harkstede: Hoofdweg 63 Harkstede
Tijd Aanvang 20:00 uur
Lees meer

21

december
Midwinterconcert

Midwinterconcert

Sinds 2005 organiseert de Plaatselijke Commissie Stichting Oude Groninger Kerken activiteiten in het Middeleeuwse kerkje van Noordwijk.De Plaatselijke Commissie heeft voor 21 december een georganiseerd gegeven door klarinetleerlingen van Stichting Muziekonderwijs Grootegast en Kunstbedrijven Westerkwartier geven 21 december een midwinter/kerstconcert.Vanaf 18.30 uur worden bezoekers verwelkomd door Midwinterhoornblazers uit Overijssel. Het concert in de kerk – geheel in kerstsfeer – begint 19.00 uur. De toegang is gratis

Locatie Kerk Noordwijk: Westerweg 2 Noordwijk (Westerkwartier)
Tijd Aanvang 19:00 uur
Prijs Toegang gratis

22

december
Nynke Boekema

Nynke Boekema

Zang, piano en harp

Nynke zingt liederen over diverse thema's uit het dagelijkse leven. Ze wordt begeleid door Olga Curras op piano en Helena Sportel bespeelt de Keltische harp. Nynke Boekema: "Ik ben een geboren zangeres. Mijn missie is met mijn stem mensen te raken en te helen." Boekema zingt diverse stijlen: van klassiek, musical tot populair. Daarnaast is ze dirigent van drie koren en heeft ze een coaching- en stempraktijk in Groningen. Ze zingt vooral nummers met thema's vanuit haar eigen levenservaringen. Interactie met het publiek vindt Nynke belangrijk. Ze heeft er daarom voor gekozen om deze avond ook samen met het publiek te gaan zingen. Dit kan bijvoorbeeld bij een lied als The Rose of bij een mantra.

Locatie Kerk Leegkerk: Leegeweg 38 Groningen
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 12,50
Lees meer

23

december
Kerstconcert Roden Girl Choristers

Kerstconcert Roden Girl Choristers

Festival of Lessons and Carols

De Roden Girl Choristers sluiten het jaar af met een sfeervol kerstconcert op zaterdagavond 23 december in de Der Aa-kerk. Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities. Naast traditionele carols, zoals Once in royal David’s city en Hark, the Herald Angels Sing, in de beroemde zettingen van David Willcocks, zingt het koor een paar werken in een moderner jasje. Onder andere een deel uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Ook maakt het koor een uitstapje naar werken van Nederlandse componisten. Een bewerking van Silent Night door Margaretha Christina de Jong en een zetting van het Magnificat door Sietze de Vries. Van componist John Rutter zingen de choristers Nativity Carol. Sietze de Vries begeleidt het koor op het orgel.

Locatie Der Aa-kerk: Akerkhof 2 Groningen
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 15,00
Lees meer

23

december
Kerstdienst

Kerstdienst

Op 23 december om 19.30 is de kerstdienst van de evangelisatiecommissie in Godlinze met kerstboom en een koor. Bij de aanvang van de dienst wordt er warme chocolademelk geschonken.

Locatie Pancratiuskerk: Hoofdweg 36 Godlinze
Tijd Aanvang 19:30 uur